Autocar Germania 2025
Filtre: Transport: autocar× (2 oferte, 167EUR - 1000EUR)

Afiseaza harta
Circuit Clasic Elvetia Alsacia 8 Zile Autocar 2024, Berne

Circuit Clasic Elvetia Alsacia 8 Zile Autocar 2024

Berne, Germania, Germania

    • Autocar (22.06 - 31.08.2025)
      Date de plecare: 22.06, 27.07, 24.08
    • Fara transport
    Circuit 7 Zile Piete De Craciun Alsacia - Colmar - Elvetia, Munchen

    Circuit 7 Zile Piete De Craciun Alsacia - Colmar - Elvetia

    Munchen, Bavaria, Germania

      • Autocar (28.11 - 04.12.2025)
        Date de plecare: 28.11

      Despre Germania

      Germania


      Oferta turistica a Germaniei este foarte bine dezvoltata, de la destinatiile rurale din sudul tarii pana la hotelurile de lux din asezarile urbane. Monumentele istorice si arhitectura germana, desi zbuciumate de cele doua razboaie, muzeele si galeriile de arta ca si intinsele podgorii de pa malul Rin-ului sau celebrele piete de Craciun sporesc progresiv numarul de rezervari de pachete si sejururi in aceasta tara. Un city break in Berlin, un oras cu nenumarate parcuri si palate, peste o suta de muzee si nenumarate restaurante cu specific va vor incanta mica vacanta petrecuta aici, de indata ce ii veti trece pragul pe sub poarta Branderburg. Desi usor accesibila cu masina personala, ofertele speciale early booking cu bilet de avion low cost sau de linie, la preturi si tarife foarte bune sunt din ce in ce mai cautate. Daca totusi doriti sa vedeti cat mai mult din aceasta tara, sa-i vizitati frumoasele orase sau tinuturi puteti incerca sa rezervati un circuit turistic cu autocarul si poate reusiti sa prindeti si celebrul festival Oktoberfest, cel mai renumit din Germania.

      Germania este o țară cu una dintre cele mai dezvoltate industrii turistice, axată pe turismul cultural. Cele mai populare destinații sunt Berlin, München, Marea Baltică, Marea Nordului, Hamburg, Bremen etc.

      Turismul în Germania a evoluat progresiv după cel de-Al Doilea Război Mondial. Obiectivele turistice variază de la destinații rurale până la hoteluri de lux. Turismul rural este dezvoltat în sudul țării, în landul Baden-Württemberg, acolo unde sunt plantate culturi ca vița-de-vie și pomi fructiferi. Turismul urban înflorește în centrele urbane de tipul orașului Bremen. Turiștii admiră monumentele arhitecturale de tipul clădirii Reichstagului sau Noului Castel.

      Oaspeții țării pot călători pe cale maritimă și fluvială. Orașele principale în acest sens sunt Rostock (oraș cu ieșire la mare) și Frankfurt (situat pe râul Main).

      Cea mai renumită sărbătoare este Oktoberfest, festivalul berii, care adună an de an mii de iubitori ai acestei băuturi.

      AȘEZARE: Germania (Republica Federală Germană sau Bundesrepublik Deutchland în limba germană) este o țară cu o suprafață de 357.021 kilometri pătrați, situată în centrul Europei. Se învecinează cu Austria (784 km), Cehia (646 km), Danemarca (68 km), Franța (451 km), Luxemburg (138 km), Olanda (577 km), Polonia (456 km), Elveția (334 km) și este scăldată de Marea Baltică și Marea Nordului.

      ISTORIC: Diferite triburi germanice au ocupat nordul Germaniei încă din antichitate. În timpul epocii migrațiilor, triburile germanice s-au extins spre sud. Începând din secolul al X-lea, teritoriile germane au format o parte centrală a Sfântului Imperiu Roman. În secolul al XVI-lea, regiunile germane din nord au devenit centrul Reformei protestante.

      Creșterea pan-germanismului în interiorul confederației germane, care a fost ocupată de Franța, a dus la unificarea majorității statelor germane în 1871 în Imperiul German. După Primul Război Mondial și Revoluția germană din 1918-1919, imperiul a fost înlocuit de Republica parlamentară de la Weimar. Înființarea celui de-al treilea Reich în 1933 a dus la al Doilea Război Mondial și a Holocaustului. După 1945, Germania a pierdut o parte din teritoriul său și a fost împărțită în două state, Germania de Est și Germania de Vest. În 1990, la scurt timp după revoluțiile care au dus la căderea comunismului în Germania de Est și în restul Europei de Est, Germania a fost reunificată.

      RELIEF: Teritoriul Germaniei acoperă 357,021 km², dintre care 349223 km² sunt terenuri, relieful fiind preponderent muntos, iar 7798 km² sunt ape. Se plasează, după suprafață, pe locul șapte în Europa și pe locul 63 la nivel global. Altitudinea variază de la altitudinile Munților Alpi (cel mai înalt punct: Zugspitze la 2962 metri) în sud, până la țărmurile Mării Nordului (Nordsee), în nord-vest și Marea Baltică (Ostsee), în nord-est. Între acestea se află zonele de munte împădurite din Germania Centrală și terenurile joase din nord (cel mai jos punct: Wilstermarsch la 3.54 metri sub nivelul mării), traversată de câteva râuri majore ale Europei, precum Rin, Dunărea și Elba.

      CLIMA: Germania are o climă temperată, cu o temperatură medie anuală de 9°C. Temperatura medie în ianuarie variază de la -6°C până la +1°C (în funcție de localitate și altitudinea ei), în timp ce temperatura medie a lunii iulie variază între 16 și 20°C. Precipitațiile sunt mai mari în sud, unde se înregistrează 1.980 mm pe an, majoritatea sub formă de zăpadă.

      Majoritatea Germaniei are o climă temperată, în care predomină vânturile vestice umede. Clima este moderată de Curentul Atlanticului de Nord, care este extinderea nordică a Curentului Golfului. Această apă caldă afectează zonele riverane Mării Nordului, inclusiv zona de-a lungul Rinului, care se varsă în Marea Nordului. În consecință, în partea de nord și nord-vest, clima este oceanică; ploile cad pe parcursul întregului an, cu un maxim în timpul verii.

      Iernile sunt blânde, iar verile tind să se răcească, deși temperaturile pot depăși 30°C pentru perioade prelungite. În zonele estice, clima este mai mult continentală; iernile pot fi foarte reci, verile pot fi foarte calde, iar adesea sunt consemnate perioade de secetă. Germania centrală și de sud sunt regiuni de tranziție, care variază de la o temperatură moderat oceanică la continentală, iar temperaturi pot depăși 30°C pe timp de vară.

      VEGETAȚIA ȘI FAUNA: Din punct de vedere fitogeografic, Germania este partajată între provinciile Atlanticului European și Europei Centrale a Regiunii Circumboreale în cadrul Regatului Boreal. Teritoriul Germaniei poate fi subdivizat în două ecoregiuni: pădurile montane mixte ale Mediteranei europene și reciful marin ale Atlanticului nord-estic. Majoritatea Germaniei este acoperită fie din teren arabil (33%), fie silvicultură și regiune păduroasă (31%). Numai 15% este acoperit de pășuni constante.

      Aproximativ o treime din teritoriul Germaniei este acoperit de păduri. (Munţii Pădurea Turingiei)

      Plantele și animalele sunt, în general, comune celor din perioada medievală. Fagi, stejari, și alte esențe de foioase constituie o treime din păduri; pădurile de conifere sunt în creștere ca urmare a reîmpăduririlor. Molidul și bradul predomină în munții de sus, în timp ce pinul și laricele se găsesc în sol nisipos. Există multe specii de ferigi, flori, ciuperci, și mușchi. Peștii abundă în râuri și în Marea Nordului. Printre animalele sălbatice, se găsesc cerbul, mistrețul, muflonul, vulpea, bursucul, iepurele, și un număr mic de castori. Diverse păsări migratoare străbat Germania primăvara și toamna.

      TRANSPORTUL: Germania este un punct central de transport important, datorită poziției sale centrale. Acest lucru poate fi observat în rețelele numeroase și moderne de transport. Rețeaua extinsă de autostrăzi care se plasează pe locul trei la nivel mondial după lungimea totală și este caracterizată prin lipsa de limită a vitezei pe majoritatea drumurilor.

      Germania a construit o rețea policentrică a trenurilor de mare viteză. InterCityExpress sau ICE este categoria cea mai avansată de servicii Deutsche Bahn și operează în orașele germane majore, precum și în destinații spre țările vecine. Viteza maximă a trenului variază între 160 km/h și 300 km/h. Conexiunile sunt oferite la fiecare 30 de minute sau la intervale de două ore.

      CULTURĂ: Contribuțiile germane la cultura mondială sunt numeroase. Germania a fost locul de naștere al unor renumiți compozitori, precum Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms și Richard Wagner; poeți precum Johann Wolfgang von Goethe și Friedrich Schiller; filosofi ca Immanuel Kant, Georg Hegel, Karl Marx sau Friedrich Nietzsche.

      ÎMPĂRȚIRE ADMINISTRATIVĂ: În constituția germană, numită Grundgesetz (lege fundamentală), Germania este definită ca fiind o republică federală (Bundesrepublik) formată din următoarele 13 landuri (țări ale federației): Baden-Wuerttemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen-Anhalt and Schleswig-Holstein si 3 state independente (Freistaaten): Bayern, Sachsen a Thueringen.

      ORAȘE: Capitala Germaniei este Berlinul. Alte orașe importante sunt Duisburg, Hamburg, Brema, Frankfurt pe Main, Stuttgart, Rostock, Lübeck, München, dintre care unele sunt porturi. Porturi fluviale sunt Frankfurt pe Main, Duisburg și Berlin, iar porturi maritime sunt Brema, Hamburg, Rostock și Lübeck. Orașele cele mai mari sunt München, Hamburg și Berlin.

      Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oraș al țării cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori și acoperind o suprafață de aproximativ 892 km². Berlinul este, în același timp, și unul din cele 16 landuri federale, având guvern de land propriu, numit „Senat”, prim-ministru (de land), constituție proprie și alte prerogative ale unui stat (land). Poziția sa pe hartă este aidoma unei insule/enclave înconjurată complet de landul Brandenburg.

      Berlinul poate fi văzut ca o îmbinare aproape perfectă între istorie, arhitectură și cultură și divertisment. Este un  oraș plin de oportunități care oferă cele mai spectaculoase imagini atunci când vă îndreptați spre centrul și periferiile sale.  Dacă în trecut Berlinul avea un aer mult mai simplu, acum el este ocupat de blocuri construite lângă clădirile vechi. Această îmbinare a trecutului cu prezentul șterge din grandoarea orașului de altă dată, însă înfățișează noua lui viață în epoca modernă.

      Acest oraș a avut și zilele lui mai puțin frumoase. A fost separat timp de 45 de ani și a suferit numeroase distrugeri în perioada celui de al Doilea Război Mondial, cele două părți separând  Germania comunistă de  Germania occidentală.  La căderea Zidului Berlinului totul a devenit un întreg și ca drept dovadă orașul îmbină în mod minunat trecutul sumbru cu viitorul prosper.

      Atât zonele istorice cât și cele moderne oferă vizitatorului prilejul de a se bucura de un oraș superb care are rădăcini puternic înfipte în istorie, dar care ține pasul cu modernul la o viteza amețitoare.

      Hamburg se află pe râul Elba. Cu o populatie de 1,7 milioane de locuitori, este al doilea cel mai mare oraș din Germania. Este cel mai mare oraș-port din Germania și al doilea din Europa, precum și cel mai verde și aerisit oraș din țară: 2/3 din teritoriul orașului sunt acoperite de lacuri, parcuri și canale navigabile.

      Cu peste 64 de kilometri de canale și 2.500 de poduri, face concurență Amsterdamului și Veneției.

       Desi etichetat drept oraș comercial, Hamburg este gazda a peste 50 de muzee și acoperă o mare “ paleta” de tematici, domenii, care pot mulțumi orice turist, indiferent de stiință, artă sau perioada istorică preferată.

      Hamburg este o destinație potrivită pentru toate grupele de vârstă, de la cel mic la cel mai vârstic, avand de toate pentru toți: locuri de joacă, grădini, parcuri, cluburi, baruri, multe muzee, teatre (si pentru copii), biserici și clădiri de patrimoniu care ne dezvăluie câte puțin din istoria orașului și a țării. Spectacole la cel mai înalt nivel sunt ținute la teatrele Deutsches Schauspielhaus și Thalia.

      Parcurile hamburgheze, unele dintre cele mai mari parcuri din Europa, sunt amenajate într-un stil autentic german și se întind pe suprafețe foarte mari.

      Tierpark Hagenbeck este cea mai veche și una dintre cele mai mari grădini zoologice din Europa, vizitată anual de peste un milion de turiști.

      Muzeul de Istorie din Hamburg prezintă aspectele vieții hamburgheze, din urmă cu 1200 de ani până în zilele noastre – o adevarată plimbare de-a lungul epocilor.

      Panoptikum este un alt muzeu ce merită vizitat pentru colecția figurilor de ceară ce reprezintă peste 100 de personaje din sfera culturală, mondenă, sportivă.

      Una dintre mândriile arhitectonice ale orașului este Primăria, o clădire în stil neo-renascentist, construită între 1866 – 1897, ce cuprinde 647 de camere. În fața primăriei se află imensa piață Rathausmarkt.

      Un important punct de referință pentru întregul oraș este Biserica barocă Sf. Mihail (St. Michael), una dintre cele mai frumoase edificii din Hamburg și simbolul culturii din Hamburg. Biserica are cel mai mare turn cu ceas din Germania; ceasul măsoară 24 de metri în circumferință.

      Muzeul Maritim Internațional este un muzeu care găzduiește machete de vase, schițe pentru vase, uniforme militare, peste 1 milion de fotografii, amenajat în 2008 într-un vechi depozit.

      Principalele artere comerciale ale orașului sunt Jungfernstieg  și Monckebergstrasse, care traversează centrul vechi și noile cartiere ale orașului.

      München este capitala landului (Bundesland-ului) Bavaria (Bayern) din Germania și al treilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin și Hamburg, cu o populație de 1.500.560 locuitori (mai 2015). În München își au sediile compania de asigurări Allianz AG (cea mai mare din Europa), concernul constructor de automobile BMW și concernul de mecanică, construcții de mașini și eletronică Siemens AG.

      Marea majoritate a obiectivelor turistice din Munchen sunt localizate în centrul vechi al orașului ceea ce face vizitarea lor foarte facilă

      Marienplatz (Piața Maria), numită după coloana cu statuia Fecioara Maria din centrul pieței, cu noua și vechea primărie, atrăgătoare prin turnurile lor, în turnul principal al primăriei noi fiind adăpostit mecanismul cu statuete și clopoței (Rathaus-Glockenspiel), un ceas ornat care mișcă figurine care reprezintă scene medievale și este acționat la anumite ore. Peterskirche (biserica Sf. Petru) este cea mai veche biserică din centru. Totuși catedrala Frauenkirche este cea mai faimoasă biserică din centrul orașului, prin spectaculoasa sa arhitectură medievală (sec. XV). Înălțimea de 99 metri a celor două turnuri a fost stabilită drept limită, începând din 2004, a înălțimii noilor clădiri ale orașului. O altă biserică impozantă este Theatinerkirche, situată în Odeonsplatz.

      Capitala Bavariei are mai multe muzee de artă, printre care și Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, și Pinakothek der Moderne cuprinse în cartierul muzeal Kunstareal.

      Alte atracții turistice faimoase sunt Grădina Englezească, un parc de mare dimensiuni din centrul orașului (conceput la începutul sec. XIX), devenit de câteva decenii faimos și pentru practicarea nudismului liber în partea cea mai centrală și circulată a parcului; Deutsches Museum (un celebru muzeu al tehnicii). Probabil cea mai faimoasă atracție a cetății este Oktoberfest, o sărbătoare a berii lungă de două săptămâni de la sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie în fiecare an.

      Alte clădiri celebre din München sunt Frauenkirche (Catedrala Doamnei Noastre) și Olympiaturm (Turnul Olimpic, un turn impozant, ceva mai scund decât cel din Berlin, cu restaurant și cu antene de transmisiuni radio și TV) de lângă stadionul și satul olimpic.

      În satul olimpic a avut loc masacrul din München din timpul jocurilor olimpice de vară din 1972, când teroriști palestinieni din organizația "Septembrie Negru" au luat ostatici membri ai echipei olimpice a Israelului. O tentativă de salvare din partea poliției vest-germane, cu concursul unor membri marcanți ai guvernului federal, a eșuat și s-a soldat cu omorârea ostaticilor israelieni, a cinci din teroriști și a unuia dintre trăgătorii din poliția orașului.

      Frankfurt pe Main este cel mai mare oraș din landul federal german Hessa și al cincilea oraș ca mărime din Germania. Este situat pe râul Main și are o populație de aproximativ 670.000 de locuitori. În Frankfurt pe Main își are sediul Banca Centrală Europeană. Aeroportul Internațional Frankfurt, aflat pe teritoriul orașului, este cel mai mare aeroport german și se situează pe locul opt în lista celor mai mari aeroporturi din lume, având peste 52 de milioane de pasageri anual. Totodată, orașul deține de mult timp titlul de capitală financiară a Germaniei. Bursa din Frankfurt este cea mai mare din țară, ocupându-se de 85% din acțiunile din Germania și este una dintre cele mai mari din lume.

      Frankfurt are câteva atracții frumoase, atât istorice cât și culturale. Admirarea priveliștilor din Frankfurt se poate face cel mai bine în lunile de vară, când vremea este mai caldă, iar zilele sunt mai lungi.

      Pentru amatorii de istorie, unele dintre cele mai interesante obiective turistice din Frankfurt includ Fântâna Justiției din Piața Romweberg, din 1541 și Eschenheimer Turm, un turn medieval din secolul XV, precum și Muzeul de Istorie, care expune piese dintr-o gamă variată de artefacte impresionante din Evul Mediu. Goethe-Haus este locul unde autorul “Dr Faust”, poetul Johan Wolfgang von Goethe, s-a născut în 1749.

      Atractiile culturale din Frankfurt includ Galeria Stadel, care găzduiește opere de Renoir, în timp ce Muzeul de Sculpturi prezintă sculpturi din Grecia antică și Roma. Vizitați Muzeul de Film German (Deutsches Filmmuseum) pentru a urmări unul dintre clasici din enorma sa colecție, sau poate vă plimbați prin regatul de plante din Grădinile Botanice din Frankfurt.

      Stuttgart este capitala landului german Baden-Württemberg. Cu peste 590.000 de locuitori, este cel mai mare oraș al landului. Este al șaselea oraș din Germania ca dimensiune, iar "Regiunea Stuttgart" este a patra conurbație a țării. Aproximativ 150.000 de firme și de companii au sediul în regiunea Stuttgart. Zona este renumită pentru industria sa tehnologizată. Printre cele mai mari companii care au sediul sau o filială aici se numără Daimler, Porsche, Bosch, Hewlett-Packard, IBM, Stihl.

      Orașul este locul unde au fost inventate atât motocicleta cât și automobilul cu patru roți (ambele de către Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach), fiind deci punctul de plecare pentru industria auto mondială. Tot aici a fost construit prototipul mașinii Volkswagen Beetle, după proiectele lui Ferdinand Porsche.

      Desi centrul orașului Stuttgart a fost grav avariat în timpul celui de-al doilea război mondial, multe clădiri istorice au fost reconstruite, astăzi, orașul se mândrește cu unele piese arhitecturale moderne.

       

      Cea mai mare piață a orașului Stuttgart, Schlossplatz se află la intersecția dintre zona comercială a orațului, parcul Schlossgarten, cele două palate centrale din Stuttgart și principalele muzee și zone rezidențiale la sud-vest.

      Orașul Stutgart aparține culturii și artelor, cu muzee de talie mondială, operă și o companie de balet. Este o regiune viticolă, cu vinuri fine, iar podgoriile se apropie de centrul orașului într-un cerc de dealuri verzi.

      Ca obiective turistice a orașului Stuttgart se numară Biserica Stiftskirche ce datează din secolul al 12-lea, schimbată în stil gotic în secolul al 15-lea, Altes Schloss (palatul vechi) ce datează din secolul al 15-lea, stilul lui fiind renascentist, Neues Schloss (palatul nou) ce a fost finalizat în anul 1807, în stil baroc, reconstruit cu interior modern, Markthalle este una dintre cele mai atractive piețe din lume, Muzeul Mercedes-Benz ce aduce 120 de ani de istorie auto la viata, Turnul de televiziune din Stuttgart ce se află la o înălțime impresionantă de 217 metri, situat pe Bapser Hoher, a fost recunoscut ca simbol al orașului mai mult de 40 de ani.

      Bremen este cel mai vechi oraș de coastă al Germaniei și al doilea după Hamburg, între porturi. Prin atracții, mirosul cafelei, cacao, fructe tropicale, cherestea și tutun, orașul are o atmosfera internatională. Așezarea constă în orașul Bremen și portul Bremerhaven, separate printr-o fâșie din teritoriul Saxoniei de Jos.

      Bremen a crescut dintr-o așezare de pescari aflată pe malurile nisipoase ale unui râu. În 787 când a fost facut sediu episcopal deja era un important port. În secolul XI Bremen era cunoscut ca "Roma nordului", iar în Evul Mediu era unul dintre cei mai puternici membri ai Ligii Hanseatice, în 1646 devenind oraș imperial liber.

      Simbolurile inconfundabile ale oraşului rămân Primăria fastuoasă în stilul Renaşterii de pe Weser şi venerabila statuie a lui Roland (patrimoniu mondial UNESCO) din istorica piaţă Marktplatz. Şi bineînţeles că aici se află şi celebri muzicanţi din Bremen, cunoscuţi în toată lumea din basmul fraţilor Grimm. Cea mai veche serbare populară din Germania, Freimarkt, festivalul de muzică, comedii muzicale şi spectacole de teatru importante, expoziţii de artă semnificative, tradiţionalul târg de Crăciun cu Schlachte-Zauber pe promenada râului Weser fac din Bremen este un oraş plin de viaţă şi de evenimente.

      Rostock se află într-un estuar navigabil al râului Warnow. În timpul Războiului Rece a fost cel mai mare și mai aglomerat port la mare al Germaniei de Est. Orașul încă mai are activitate maritimă, deși de la unificare i-a scăzut importanța. Astăzi vizitatorii vin aici datorită centrului istoric, ce conține secțiuni mari din zidurile medievale și pentru a vizita muzeele și bisericile din oraș.

       

      Arhitectura orașului prezintă un amestec interesant între clădirile medievale din centrul orașului, arhitectura anilor 50, vilele din secolul XIX din suburbia Steintor-Vorstadt, vechile case pescărești și marile hoteluri din suburbia Warnemunde.

      În secolele XIII-XIV Rostock a fost unul dintre cele mai importante orașe din Liga Hanseatică, rivalizând porturi din Suedia, Danemarca, Estonia, Polonia și Lituania. În timpul bombardamentelor din cel de-al Doilea Război Mondial clădirile și monumentele ce aliniau strada principală au fost demolate complet. Câteva dintre acestea au fost restaurate cu greutate.

      Sărbătoarea populară maritimă a oraşului Rostock, Hanse Sail, este un eveniment în întregul spaţiu al Mării Baltice, o sărbătoare pentru prietenia între popoare cu multă muzică pe mai multe scene, două focuri de artificii la înălţime, o piaţă medievală, o roată uriaşă şi multe altele pe un traseu de distracţie de aproape patru kilometri în vechiului oraş Rostock, caracterizat de clădirile din cărămidă roşie din perioada Ligii Hanseatice. Dintre acestea fac parte şi fortificaţiile oraşului Rostock, din care au mai rămas câteva bucăţi, printre care şi aceea pe care a construit-o Wallenstein în timpul Războiului de Treizeci de Ani. În estul oraşului vechi se află o bucată de zid mai lungă în apropierea Bisericii Sf. Petru iar puţin mai departe poate fi admirată o parte a bastionului pescarilor cu câteva tunuri istorice. În interiorul zidurilor oraşului se află trei din cele patru biserici monumentale de odinioară. Cea mai mare dintre ele este biserica gotică a Sf. Maria din centru, iar în Piaţa Veche – acolo unde s-a format odinioară oraşul Rostock se află Biserica Sf. Petru. Din turnul ei este posibilă o privire panoramică asupra oraşului Rostock şi a Mării Baltice. Importante sunt şi primăria gotică cu faţada barocă adăugată ulterior, casa Hausbaumhaus în stilul gotic târziu şi Ständehaus în stilul neogotic. O emblemă deosebit de simpatică a oraşului este vechiul far maritim din Warnemünde, care merită o vizită nu doar din acest motiv.

      Staţiunea balneară maritimă cu tradiţie Warnemünde, cu căsuţele pescăreşti colorate şi vesele, este un loc contemplativ de plimbare, de admirat sau numai de privit; aici, mici magazine, cafenele şi restaurante vă invită să petreceţi câteva ore relaxate şi Vechiul Fluviu, cu bărcile lui pescăreşti şi cu vele, este un giuvaer al romantismului maritim. Cu toată această istorie şi mândrie referitoare la marea tradiţie marinărească: Rostock are şi aspecte moderne. Remarcabile sunt câteva exemple ale arhitecturii din perioada DDR şi ale arhitecturii contemporane; de ex. Lange Straße (Strada Lungă), construită până în anul 1959 sub conducerea tânărului arhitect şef al oraşului, Joachim Näther, sau clădirile experimentale Hyparschale, construite între anii 1966 şi 1972, unice până în ziua de azi, cum ar fi „Teepott“ din Warnemünde, magazinul comercial Kosmos din sudul oraşului sau hala multifuncţională din cartierul Lütten Klein, azi un centru comercial. La sfârşitul anilor 1990, a fost construit sub conducerea biroului de arhitectură Gerkan, Mang und Partner, în spatele faţadei unui fost hotel, un pasaj de cumpărături foarte şic. Apropo de cumpărături: Rostock se prezintă, nu în ultimul rând, ca un oraş minunat pentru cumpărături. De la piaţa Doberan şi până la Piaţa Nouă, de la Piaţa Universităţii până la port, s-au format zone pietonale deosebite, ca de ex. strada Kröpeliner Straße. Aici pot fi savurate specialităţi culinare de la peşte proaspăt până la specialităţi internaţionale; pentru cei care preferă dulciurile, ciocolateria Schokoladerie de Prie din port este o recomandare specială. Şi în cartierul la modă din suburbia Kröpeliner-Tor, restaurante, baruri şi cafenele vă invită la preparate delicioase sau o bere bună. Dar peste tot merită să vă uitaţi şi în stânga şi în dreapta marilor străzi, pentru a descoperi micile magazine şi baruri din fostele depozite sau case restaurate cu grijă. Şi un lucru veţi găsi întotdeauna: un oraş neobişnuit cu spirit şi caracter.

      Dresda, "Florența Nordului", așa cum a mai fost denumită, este un oraș sudic din Nord și o metropolă barocă. Epoca de aur a orașului a fost în prima jumătate a secolului XVIII sub comanda lui Augustus cel Puternic, Principe Elector al Saxoniei și Regele Poloniei. Mărturii ale acestei epoci sunt Zwingerul, catedrala, Königstraße baroc, Palatul Pillnitz și, nu în cele din urmă, arta nenumăratelor comori ale muzeelor și neprețuita bogație a „Chivotului Verde” a trezoreriei.

      Deși complet distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost ulterior reconstruit, iar în prezent este unul dintre cele mai frumoase din Europa Centrală. Peste toate acestea, Dresda este un oraș cultural și de o frumusețe arhitecturală aparte. Muzicieni, scriitori și arhitecți umpleau străzile orașului din Saxonia, în secolul 19 și înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Multe muzee interesante se află aici, printre care Muzeul Albertinum, care găzduiește picturi aparținând unor artiști celebri cum ar fi  Van Gogh și Friedrich și tot aici se organizeaă și cel mai mare festival de jazz din Europa, Dixieland. Filmul își are și el locul său în Dresda, fiind reprezentat de Festivalul Filmnächte.

      Palatul Zwinger este un alt obiectiv turistic de seamă, o construcție în stil baroc, cu multe sculpturi, printre care faimoasa Madonna Sistină a lui Rafael. Înăuntru există multe expoziții, iar o vizita la Muzeul Rüstkammer îți poate oferi șansa de a face cunoștință cu istoria orașului.

      OBIECTIVE TURISTICE:

      Bavaria este o destinație turistică de top din Germania în special dorită castelelor ei dar și datorită culturii, al tradițiilor, al peisajelor și al târgurilor de Crăciun ce încă te fac să crezi că Moș Crăciun există. Bavaria este renumită și pentru halbele mari de bere, pantalonii scurți din piele cunoscuți sub denumirea de "Lederhosen", arhitectura caselor și cei mai renumiți sculptori din lume.

      Este o zonă de poveste din sud-estul Germaniei cuprinzând mai multe orașele și sate splendide, cu case pictate, munți, păduri dese presărate cu castele ca în povești. Cu toate acele lacuri glaciare de un verde intens, cu cascade ce se formează în urma topirii zăpezii, cu piscurile munților încă albe, cu fluturi, bicicliști și câmpuri cu flori.

      Castelul Neuschwanstein este cel mai frumos și cel mai vizitat castel al Germaniei. Se află în satul Hohenschwangau alături de Castelul Hohenschwangau. Deși cele 3 castele ale lui Ludovic (tatal și fiul) au terminat resursele financiare ale Bavariei, astăzi s-au transformat într-o sursă de facut bani. Doar Castelul Neuschwanstein este vizitat anual de peste 1.3 milioane turiști. Castelul a fost muza lui Disney și a fost inclus în cele 7 noi minuni ale lumii.

      Castelul Linderhof a fost castelul preferat al Regelui Nebun (Ludovic al-II-lea). A fost construit și decorat după dorințele sale. Castelul deși e mic este foarte încărcat iar grădinile lui sunt superbe. Dintre cele 3 castele acesta are cele mai frumoase grădini (în stil baroc și renascentist după grădinile italiene).

      Castelul Burghausen este cel mai întins castel din lume, a fost inclus în cartea recordurilor. Se întinde pe o suprafață de peste 1000 m. Este și foarte vechi, datează din epoca bronzului (anul 1025). Castelul este în stil gotic.

      Oktoberfest, care se organizează în orașul Munchen, este cel mai mare festival din lume, cu peste 6 milioane de vizitatori anual. În ciuda numelui, Oktoberfest începe la sfârșitul lunii septembrie și ține până în primul weekend din octombrie. Parte importantă a culturii bavareze, festivalul se organizează aici începând din anul 1810. Vizitatorii pot participa la târguri tradiționale precum Hendl, Schweinebraten, Würstl, Knödel și pot savura cantități impresionante de bere germană.

      Stâncile Rügen se află în parcul național Jasmund, în partea de nord-est a insulei Rügen. Supuse eroziunii constante, stâncile se înalță încă mărețe deasupra Mării Baltice. Königsstuhl (scaunul regelui), înalt de 118 metri, este sectiunea cea mai impresionanta a stâncilor. Pădurile din spatele lor fac și ele parte din parcul național.

      Frauenkirche (Biserica doamnei noastre), aflată în orașul Dresda, este o biserică luterană care a fost distrusă complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea a fost reconstruită în baza planurilor originale din anii 1720 și redeschisă în 2005. Orașul Coventry, care a fost confruntat cu raidurile Luftwaffe, a donat crucea de aur de pe cupola bisericii.

      Orașul istoric Lindau se află la punctul de întâlnire al granițelor austriacă, germană și elvețiană, în partea de est a lacului Constance (Bodensee). Orașul este legat de uscat printr-un pod și prin căi ferate și are în jur de 3000 de locuitori. Împânzit de construcții medievale și pe jumătate din lemn, Lindau este o atracție turistică populară.

      Domul din Köln este cel mai faimos simbol al orașului, de multe secole, fără îndoială, cea mai mare catedrală gotică din Germania. Construcția sa a început în anul 1248 și a durat, cu întreruperi, mai mult de 600 de ani. Domul este dedicat Sfinților Petru și Maria și aici oficiază slujbe Arhiepiscopul catolic din Köln.

      Heidelberg, aflat în valea râului Neckar, reprezintă una dintre cele mai populare destinații turistice din Germania. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost menajat aproape în întregime de bombardamentele aliaților, care au distrus majoritatea marilor orașe din Germania. Drept urmare, Heidelberg și-a păstrat intact farmecul baroc al străzilor înguste, al caselor pitorești, dar și faimosul castel Heidelberg.

      Poarta Brandenburg este singura poarta a Berlinului care a rezistat trecerii timpului și simbolizează reunificarea Berlinului de Est și de Vest. Construită în secolul 18, Poarta Brandenburg este intrarea către Unter den Linden, impresionantul bulevard străjuit de tei, care ducea cândva către palatul monarhilor prusaci. Poarta este privită drept unul dintre cele mai vestite simboluri ale Europei.

      GASTRONOMIE: Există numeroase restaurante și  berării (Bierhallen), autoserviri (Schnellimbiss-Stube) și lăptării unde se servesc milkshake-uri (Milchbar). Berăriile sunt deschise în general vara, au locuri în aer liber, oamenii merg la picnic, savurează halbe mari cu bere și cântă cantece tradiționale de petrecere. Aceste obiceiuri sunt mai răspândite în Bavaria decât în orice altă parte. În Germania (mai ales în Berlin), sunt numeroși emigranți din Orientul Mijlociu și Turcia, așa că veți găsi o mulțime de lanțuri de fast food-uri care servesc Doner Kepab (gyro) și falafel.

      Cârnații germani sunt faimoși, fie numai și pentru faptul că există peste 1500 de tipuri! Ei sunt făcuți din carne de porc, pui și vită. În Bavaria veți găsi mulți cârnați albi sau Weißwurste (veiss-vurste). În Franconia, oamenii manancă mai mult Bratwurst, care e facut din carne de porc, vițel sau vită. Nemții mănâncă adesea alături de cârnații lor, cartofi și galuște din cartofi. Aceștia pot fi asortați cu celebra sauerkraut, varză acră perfectă pentru un alt fel tradițional – Eisbein – ciolanul de porc.

      Covrigul (pretzel) este o altă măncare traditională germană. Nemții taie covrigul în jumatate, pun între cele două bucăți o felie de carne și muștar și gata sandvișul în Munchen.

       

      Sejururi Autocar Germania

      Aceasta modalitate de transport cu autocarul reprezinta alegerea turistilor in functie de mai multe puncte de vedere: mai comod decat cu trenul, mai economic decat cu avionul, turistii nu dispun de masina personala, pentru soferii care nu au rezistenta la trafic sau sa conduca pe distante lungi.

      Exista foarte multe optiuni de pachete turistice care se pot combina cu transport autocar pentru Germania. Puteti rezerva hotelul preferat din Germania cu tipul de masa dorit si ulterior transport cu autocarul separat, sau pachet complet cu transport autocar inclus. La achizitionarea pachetelor turistice pentru destinatia Germania care includ transportul cu autocarul, turistii primesc anumite beneficii: asistenta turistica, personal calificat si ghizi in autocar care va informeaza despre farmecul locurilor de pe traseu.

      Calatoria cu autocarul catre Germania constituie o serie de avantaje pentru turistii care doresc un mijloc de transport mai ieftin decat cu avionul: pot fi organizate plecari din mai multe orase din Romania, spre deosebire de avion care opereaza doar din orasele cu aeroport, ajunge direct la destinatie, opririle sunt adaptate la nevoile turistilor, confort satisfacator, se pot face stationari pentru a vizita obiective turistice, la magazine de suveniruri, shopping.

      Pentru a petrece o vacanta in Germania, transportul cu autocarul reprezinta cea mai buna solutie, pentru turistii care doresc sa achizitioneze un pachet cu tarife atractive, sa mearga in grup cu familia, prietenii, colegii, cu unele avantaje fata de masina personala.

      Alege cu plecari din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Bacau, Craiova, Mures, Sibiu, Ploiesti, Galati, Brasov si rezerva acum online prin DirectBooking.ro - Cele mai Bune Oferte de Vacanta pentru sejururi cu autocarul Germania, pachete cu autocarul Germania.

      Intrebari frecvente despre Germania

      Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Germania?

      Circuit Clasic Elvetia Alsacia 8 Zile Autocar 2024, CIRCUIT 7 ZILE PIETE DE CRACIUN ALSACIA - COLMAR - ELVETIA sunt cele mai populare hoteluri din Germania


        Cititi articolele despre Germania de pe Blog-ul directbooking.ro

      Oktoberfest - Descoperă festivalul bavarez cu Directbooking.ro

      04.09.2024 Germania

      Organizarea unei călătorii la Oktoberfest poate fi copleșitoare, având în vedere numărul mare de vizitatori și opțiunile variate de cazare și activități. DirectBooking.ro este aici pentru a te ajuta să planifici o experiență memorabilă, fără stres.