Despre Frankfurt - prezentare, informatii, poze si recomandari


Frankfurt a primit un rating de 4.5 / 5 de la clientii Direct Booking (1 opinii in perioada - ). Vezi impresii turisti despre Frankfurt, Hessa

Frankfurt este al 4-lea cel mai mare oraș din Germania, o metropolă superbă renumită mai ales pentru clădirile ultra moderne dar și pentru numeroase evenimente care fac deliciul publicului. Frankfurt poate fi catalogat ca fiind un important punct de legătură, cel mai aglomerat aeroport din Germania se află în Frankfurt. Orașul este și un centru financiar, fiind sediul Băncii Centrale Europene și al Bursei de Valori din Germania.

Dincolo de aceste aspecte, Frankfurt rămâne un oraș al contrastelor. Afaceriști, studenți, bancheri, oameni simpli coexistă într-un oraș unde zgârie-norii și clădirile vechi, bine întreținute, se află într-o armonie perfectă. Celebrele autostrăzi germane și căile ferate se intersectează, pentru cei aproximativ 650 000 de persoane care fac naveta zi de zi pentru a ajunge în diferite zone ale orașului. Mulți străini au observat frumusețea orașului și oportunitățile pe care le oferă, astfel au ales să trăiască în Frankfurt pentru a se bucura de o viață liniștită și lipsită de griji. Aproximativ 40% dintre locuitorii metropolei sunt străini și nici măcar nu au cetățenie germană.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Frankfurt este cea cuprinsă între începutul primăverii și sfârșitul toamnei. În această perioadă, temperaturile sunt plăcute și ușor de suportat, nedepășind 25 de grade Celsius. Desigur, există și zile toride, caniculare atunci când mercurul urcă în termometre până la valoarea de 35 de grade Celsius. Iernile sunt reci și ploioase și cu siguranță nu te vei putea bucura în totalitate de vacanța în Frankfurt. În zonă, ninge foarte rar, așa că sunt slabe șanse să vezi fulgi de nea.

Atractii istorice:
Așa cum am menționat anterior, Frankfurt este un oraș alcătuit atât din clădiri moderne, cât și istorice. Cel mai important sector de clădiri istorice se află în Centrul Vechi, locul unde se află numeroase clădiri ce datează din secolele al XIV-lea sau al XV-lea. Chiar și primăria orașului este de fapt o clădire veche, dar poate cele mai interesante sunt ruinele romane. Multe restaurante, cafenele cochete și magazine mici se regăsesc în Centrul Vechi.
Dacă mergi pe jos spre Râul Main te apropii de Podul de Fier, construit în anul 1869 și renumit ca fiind o zonă pietonală foarte apreciată de către locuitori și nu numai. Podul de Fier oferă priveliști minunate asupra râului, iar orizontul orașului arată diferit. Faimosul pod crează și un cadru romantic, fiind locul unde muți tineri au decis că este momentul să-și unească destinele.
Domul din Frankfurt, cunoscut și sub numele de Catedrala Sfântul Bartolomeu este principalul lăcaș de cult din oraș. Edificiul a fost construit în secolul al XIV-lea pe locul unei foste bisericuțe. Catedrala urmează liniile stilului gotic, iar vizitatorii pot urca spre turnul clădirii, pe scările spiralate care duc la o înălțime de 95 de metri.

Muzee:
Frankfurt este un ansamblu uriaș de muzee, fiecare ramură a științei și artei are un loc dedicat. Pasionații pot admira o gamă largă de exponate, multe dintre ele fiind grupate pe ambele maluri ale Râului Main, într-un cartier denumir sugestiv Muzeul de Țărm. În general, muzeele din Frankfurt sunt închise lunea și în zilele de sărbătoare, deci mai bine ar fi să verifici înainte să îndrepți spre ele. Muzeul de Arte, Muzeul de Icoane, cel de arhitectură sunt doar câteva dintre ele, iar timpul nu ar fi suficient să le vizitezi pe toate. Unul dintre cele mai interesante rămâne Muzeul de Bani deschis la inițiativa Băncii Centrale germane. Aici poți admira bani vechi sau bancnote noi, toate păstrate în cele mai bune condiții.

Cladirile zgarie-nori:
Frankfurt are unele dintre cele mai înalte clădiri din Europa și din Germania. Orizontul său este unic, mai ales pentru o țară alcătuită din acele clădiri specific germane. Zgârie-norii sunt motivul pentru care Frankfurt este deseori asemănat cu celebrul Manhattan. Dacă vrei să vezi cartierul de clădiri noi în toată splendoarea lui este bine să te orientezi spre principalele poduri de pe râu. Podurile oferă cea mai bună panoramă și după ce ai admirat zgârie norii, poți opta pentru o plimbare, cu barca, pe râu.
Turnul Principal este o clădire specială, fiind singurul edificiu de mare înălțime deschis publicului larg. Puteți lua liftul spre platforma de vizualizare, aflată la 200 de metri înălțime. Această experiență minunată costă doar 6 euro și de aici veți obține o priveliște uimitoare asupra întregului oraș, dar și a împrejurimilor. Este bine să urcați pe platforma Turnului Principal într-o zi însorită, lipsită de ploaie sau ceață. Toamna sau primăvara, vizitatorii aleg să urce la 200 de metri cu puțin timp înainte de apus, în acest moment puteți asista la momentul în care orașul trece de la viața de zi la cea de noapte.
Banca Centrală Europeană este ușor de recunoscut, fiind un punct de reper în centrul orașului. Forma sa inedită și nuanța strălucitoare au atras admirația marilor arhitecți ai lumii. Banca Centrală Europeană este locul unde se iau cele mai importante decizii, este un spațiu sobru care din păcate nu a fost și nu este deschis publicului larg.

De-a lungul anului, au loc în Frankfurt numeroase evenimente care se încheie cu focuri de artificii spectaculoase. Frankfurt este un oraș tânăr, plin de viață unde oamenii adoră să petreacă până târziu în noapte. Așa cum era de așteptat, petrecerile din oraș nu ar fi la fel în lipsa berii germane de cea mai bună calitate. Va trebui să te adaptezi și să te distrezi în stilul locuitorilor, dar vei pleca acasă cu amintiri de neuitat.

Așadar, Frankfurt este un oraș superb și nici o vacanță prelungită nu ar fi de ajuns pentru a admira îndelung frumusețile metropolei. Anual, peste 3 milioane de turiști străini vizitează Frankfurt.


Frankfurt | Frankfurt este al 4-lea cel mai mare oraș din Germania, o metropolă superbă renumită mai ales pentru clădirile ultra moderne dar și pentru numeroase evenimente care fac deliciul publicului.

Sursa informatiei prezentate 

Intrebari frecvente despre Frankfurt

Care sunt cele mai apreciate si rezervate hoteluri din Frankfurt?

Hotel Savoy Frankfurt, Ibis Frankfurt Airport, Hotel Hilton Frankfurt Airport, Hilton Frankfurt City Centre, Ibis Frankfurt Centrum sunt cele mai populare hoteluri din Frankfurt

Care sunt hotelurile ce au restaurant propriu din Frankfurt?

Hotel Savoy Frankfurt, Ibis Frankfurt Airport, Hotel Hilton Frankfurt Airport, Hilton Frankfurt City Centre, Ibis Frankfurt Centrum sunt cele mai apreciate hoteluri din Frankfurt ce au restaurant propriu. Mai multe hoteluri ce au restaurant propriu din Frankfurt >

Care sunt hotelurile ce au parcare proprie gratuita din Frankfurt?

Falkenstein Grand Kempinski, Best Western Premier Ib Hotel Friedberger Warte, Michel Frankfurt Airport, Nh Frankfurt Messe, Dorint Hotel Frankfurt Niederrad sunt cele mai apreciate hoteluri din Frankfurt ce au parcare proprie gratuita in limita disponibilitatii. Mai multe hoteluri ce au parcare proprie din Frankfurt >

Care sunt hotelurile ce au piscina exterioara din Frankfurt?

Hilton Frankfurt City Centre, Mercure Hotel Frankfurt Airport, Mercure Frankfurt Eschborn Sued, Dorint Hotel Frankfurt Niederrad, Mercure Hotel Frankfurt Airport Neu Isenburg sunt cele mai apreciate hoteluri din Frankfurt ce au piscina exterioara. Mai multe hotelurile ce au piscina exterioara din Frankfurt >

Care sunt hotelurile cu loc de joaca pentru copii din Frankfurt?

Steigenberger Airport Hotel sunt cele mai apreciate hoteluri din Frankfurt cu loc de joaca pentru copii. Mai multe hoteluri cu loc de joaca pentru copii din Frankfurt >

Top hoteluri din Frankfurt

Holiday Inn Express Messe, Frankfurt

Holiday Inn Express Messe

Frankfurt, Hessa, Germania

  • Avion (07.09 - 05.09.2024)
  • Fara transport
  Ibis Messe, Frankfurt

  Ibis Messe

  Frankfurt, Hessa, Germania

   • Avion (22.09 - 20.09.2024)
   • Fara transport
   Colour Hotel, Frankfurt

   Colour Hotel

   Frankfurt, Hessa, Germania

   • Hotel cu Internet wireless  
   • Avion (22.09 - 20.09.2024)
   • Fara transport
   Rocco Forte Villa Kennedy, Frankfurt

   Rocco Forte Villa Kennedy

   Frankfurt, Hessa, Germania

   • Hotel de lux  
   • Avion (07.09 - 05.09.2024)
   • Fara transport
   Frankfurt Messe Managed By Melia, Frankfurt

   Frankfurt Messe Managed By Melia

   Frankfurt, Hessa, Germania

    • Avion (07.09 - 05.09.2024)
    • Fara transport
    Centro Hotel National Frankfurt City, Frankfurt

    Centro Hotel National Frankfurt City

    Frankfurt, Hessa, Germania

     • Avion (07.09 - 05.09.2024)
     • Fara transport
     Miramar Golden Mile, Frankfurt

     Miramar Golden Mile

     Frankfurt, Hessa, Germania

      • Avion (07.09 - 05.09.2024)
      • Fara transport
      Lindner Congress, Frankfurt

      Lindner Congress

      Frankfurt, Hessa, Germania

       • Avion (07.09 - 05.09.2024)
       • Fara transport
       Flemings Express, Frankfurt

       Flemings Express

       Frankfurt, Hessa, Germania

        • Avion (07.09 - 05.09.2024)
        • Fara transport
        Excelsior, Frankfurt

        Excelsior

        Frankfurt, Hessa, Germania

        • Hotel cu Internet wireless  
        • Avion (25.09 - 23.09.2024)
        • Fara transport
        Novum Continental Frankfurt, Frankfurt

        Novum Continental Frankfurt

        Frankfurt, Hessa, Germania

         • Avion (07.09 - 05.09.2024)
         • Fara transport
         The Pure, Frankfurt

         The Pure

         Frankfurt, Hessa, Germania

         • Hotel cu Internet wireless  
         • Avion (07.09 - 05.09.2024)
         • Fara transport
         Hotel City West, Frankfurt

         Hotel City West

         Frankfurt, Hessa, Germania

          • Avion (07.09 - 05.09.2024)
          • Fara transport
          City Mercator, Frankfurt

          City Mercator

          Frankfurt, Hessa, Germania

          • Hotel cu Internet wireless  
          • Avion (07.09 - 05.09.2024)
          • Fara transport
          Memphis, Frankfurt

          Memphis

          Frankfurt, Hessa, Germania

          • Hotel cu Internet wireless  
          • Avion (22.09 - 20.09.2024)
          • Fara transport
          Maritim Hotel Frankfurt, Frankfurt

          Maritim Hotel Frankfurt

          Frankfurt, Hessa, Germania

           • Avion (07.09 - 05.09.2024)
           • Fara transport
           Elbe, Frankfurt

           Elbe

           Frankfurt, Hessa, Germania

           • Hotel cu Internet wireless  
           • Avion (07.09 - 05.09.2024)
           • Fara transport
           Manhattan, Frankfurt

           Manhattan

           Frankfurt, Hessa, Germania

            • Avion (22.09 - 20.09.2024)
            • Fara transport
            Arena Am Zoo, Frankfurt

            Arena Am Zoo

            Frankfurt, Hessa, Germania

             • Avion (07.09 - 05.09.2024)
             • Fara transport
             Favored Scala, Frankfurt

             Favored Scala

             Frankfurt, Hessa, Germania

              • Avion (07.09 - 05.09.2024)
              • Fara transport
              Concorde, Frankfurt

              Concorde

              Frankfurt, Hessa, Germania

               • Avion (07.09 - 05.09.2024)
               • Fara transport
               Kempinski Gravenbruch, Frankfurt

               Kempinski Gravenbruch

               Frankfurt, Hessa, Germania

                • Avion (07.09 - 05.09.2024)
                • Fara transport
                Nh Frankfurt Airport, Frankfurt

                Nh Frankfurt Airport

                Frankfurt, Hessa, Germania

                • Hotel cu Internet wireless  
                • Avion (07.09 - 05.09.2024)
                • Fara transport
                Hotel Nh Frankfurt Morfelden, Frankfurt

                Hotel Nh Frankfurt Morfelden

                Frankfurt, Hessa, Germania

                 • Avion (07.09 - 05.09.2024)
                 • Fara transport
                 Hotel Nh Frankfurt Niederrad, Frankfurt

                 Hotel Nh Frankfurt Niederrad

                 Frankfurt, Hessa, Germania

                 • Hotel cu Internet wireless  
                 • Avion (21.09 - 19.09.2024)
                 • Fara transport

                 Harta cu hoteluri din Frankfurt

                 Traseu rutier pana in Frankfurt

                 Puteti muta cu mouse-ul punctele de plecare sau destinatie. Puteti adauga puncte intermediare completand orasele interemediare separate cu virgula. Puteti ajusta traseul tragand cu mouse-ul de linia albastra.

                 Itinerariul detaliat

                 Harta si traseul de mai sus reprezinta instructiuni aproximative generate automat si neverificate. Va rugam sa consultati o harta rutiera si sa verificati starea drumurilor inainte de a va incepe calatoria.
                 Direct Booking nu este responsabila de acuratetea informatiilor de mai sus si nu raspunde pentru eventualele neplaceri cauzate de acestea.

                 Comentariile turistilor despre Frankfurt


                 9

                 Cristina, grup de prieteni 02.04.2015Comentariu turist DIRECT BOOKING
                 Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
                 Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.